Túlzott szexuális vágy

A szexualitás az egészséges, örömteli élet nélkülözhetetlen része.

Abban az esetben, ha a szexuális aktivitás mindent elsöprően, ellenállhatatlanul, és már kényszeresen betölti a személy minden gondolatát, elvonva figyelmét az élet egyéb területeiről, akadályozva ezzel a munkáját, családi, szociális kapcsolatait, jó esély van rá, hogy kényszeres, függő viszony kialakulását feltételezhetjük a szexualitással kapcsolatban.

A túlzott szexuális vágy ilyen mértékű megjelenése esetén, erotománia vagy nimfománia esete áll fent, ami egy viselkedéses zavar, vagyis kényszeres tevékenység, függőség. Ebben a lélektani állapotban, a személy nem tud ellenállni a belső kényszernek, annak ellenére, hogy az veszélyes lehet saját magára vagy másokra. Az erotománia esetében ez azt jelenti, hogy a normális körülmények között élvezetes aktus valamilyen extrémitásban nyilvánul meg. A betegségben szenvedők nem egy ellazító, megnyugtató, kellemes élményként élik meg a szexet, hanem sokkal inkább kényszeres cselekményként, melyre a nap minden percében szükségük van. A függő teljesen elveszíti az önkontrollját, hajszolja a gyors, azonnali, állandó kielégülést.

Számukra a szex jelenti tévesen, az elfogadást, szeretetet, elismerést, vagy a valahova tartozást. Sok szex függő ezért jó eséllyel képtelen az igazi intimitás és kötődés, mély érzelmek megélésére.

Ez egy valós probléma, betegség, ugyanúgy ahogy az alkoholizmus és kezelésre szorul.

Az erotománia, vagy hiperszexualitás tünetei:

  • Túl sok szexuális partner, vagy túl nagyszámú párkapcsolat.
  • Ismeretlenekkel vagy prostituáltakkal folytatott viszony.
  • A szexuális partnerkapcsolat során az érzelmi elköteleződés hiánya.
  • Telefon-szex vagy internetes szexuális szolgáltatások túlzott használata.
  • Pornográf anyagok gyakori használata.
  • Mazohista vagy szadista szexuális aktusban való részvétel.
  • Túlzott maszturbálás.

A túlzott szexualitásban szenvedő betegek a szexet általában valamilyen probléma előli menekülésként használják, menekülhetnek a magányosság, stressz, depresszió, kiüresedés érzése, lelki problémák, fájdalmak elől. Az ilyen betegségben szenvedőket nem érdeklik a következmények, a szexuális úton terjedő betegségek, vagy az érzelmileg fontos partner elvesztése.

A szexualitás sokkal több, mint egyszerű testiség. A szeretkezés csodálatos feltöltő és felemelő élmény, ahol érzések, törődés, figyelemre méltatás, egymásra hangolódás, egymásba olvadás, adás és kapás, feloldódás részesei lehetünk egymás által.

Ne elégedjen meg mennyiségi hajszolással, hiszen mindnyájan arra vágyunk, hogy azt érezzük, szeretünk és szeretve vagyunk!

Ha úgy érzi, nem tudja kontrollálni szexuális életét, ha a szexuális élete negatívan befolyásolja kapcsolatait, munkáját, életvezetését akkor feltétlenül forduljon segítségért!

Tegyen magáért, hogy megtalálja az igazi beteljesülést!

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!