Magány

Magány„Félek sosem lesz senkim.”

„Alkalmatlan vagyok arra, hogy valakivel együtt éljek.”

Elkeseredés, depresszió, egyedüllét, társas kapcsolatok hiánya.

Az ember társas lény…ezt biztosan sokszor hallotta már. Leginkább a többi ember között érzi jól magát, közöttük tud kiteljesedni, velük tudja megosztani örömét és bánatát egyaránt. Éppen ezért tud olyan fájó lenni a magány. Leginkább azok élnek át nagy szenvedést miatta, akik vágynak a párkapcsolatra, de bárhogy is próbálkoznak, nem tudnak kialakítani egyet sem. Ennek sok oka lehet:

  • úgy érzi értéktelen mások számára,
  • nem tartja szépnek magát,
  • nem tudja hogyan ismerkedjek meg másokkal,
  • fél, hogy nevetségessé válik megismerkedéskor,
  • úgy gondolja, sok rossz tulajdonságát senki nem tudná hosszú távon elviselni,
  • lányként úgy gondolja a férfiaknak kell kezdeményezni, ő semmit nem tehet,
  • a párkapcsolat szerinte csak problémákat csinál.

Ezek hátterében sokszor önértékelési zavar, párkapcsolatépítési nehézségek, idealizált fantáziák, elrettentő példák, vagy akár depresszió  is lehet. Fontos annak felismerése, hogy segítségre van szüksége ennek megváltoztatásában. Mindezek az okok önismerettel, szakmai segítővel idővel feloldhatóak és megszűntethetőek, így nyitottan, magabiztosan tud mások felé fordulni, kapcsolatot alakítani ki velük.

A magány ugyanakkor fontos érzése az embernek. Ez adja a motivációt a párkapcsolatot kialakításához. Aki fél a magánytól és megpróbál menekülni előle, rendszerint nem tud harmonikus párkapcsolatot kiépíteni. Az egyedüllét fontos állomása az embernek, hiszen ekkor tanul meg önálló lenni, kezébe venni saját életét, kitűzni egyéni célokat és elérni őket. Aki retteg az egyedülléttől, gyakran párkapcsolatokba menekül, mert úgy érzi egymaga képtelen megállni helyét az életben. Ezek a kapcsolatok azonban rendre konfliktusossá válnak idővel, mert nem a két ember egymás iránti vágya, hanem az egyedülléttől való félelme tartja össze azt.

Ha úgy érzi magányán nem tud úrrá lenni, vágyik egy párkapcsolatra, de nem tudja elképzelni, hogy hosszabb ideig benne élne, forduljon hozzánk bizalommal. Minden ember képes arra, hogy harmonikus párkapcsolatot alakítson ki, Ön miért mondana le erről. Segítségünkkel legyőzhetővé válhatnak félelmei, párkapcsolati önismeretének növelésével pedig kiegyensúlyozott kapcsolatot lesz képes kialakítani reális elvárásokkal mind magával, mind partnerével szemben. Bejelentkezni itt tud. Vegyen egy mély levegőt és vágjon bele élete legizgalmasabb kalandjába. Mindenkinek szüksége van az életben egy társra.

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!