Állandósult veszekedések

Állandósult veszekedések„Másból sem áll az életünk, csak veszekedésből.”

„Mindegy mit mond, rögtön ideges leszek és ingerült.”

Ingerlékenység, állandó feszültség, veszekedések, érzelmi eltávolodás.

A veszekedések állandósulása a párkapcsolat megrekedését, elakadását jelzi. Sokszor nem lehet tudni mikor kezdődtek, észrevétlenül kúsznak be a párkapcsolatba, és sokszor mindkét fél számára elviselhetetlenné teszi a hétköznapokat.

Számtalan oka lehet a veszekedések elmélyülésének és állandósulásának:

Fontos, hogy ezek többnyire tudattalanok, vagy tudatosak, de nem kimondottak. A pár megpróbálja megtalálni a megoldást a konfliktusok állandósulása ellen, de az rendszerint sikertelen (mert a konfliktusok csak tünetek) és ez még több konfliktushoz vezet. Minél inkább igyekeznek megoldani a problémát, annál több konfliktus lesz közöttük.

A megoldás ennek az önmagát erősítő körnek a megtörésében, egymás viselkedésére mutatott reakcióik megváltoztatásában rejlik. Szakember segítségével meg kell találni azokat a problémás témaköröket, amik megoldatlanok maradtak, és a kommunikáció serkentésével lehetőséget kell teremteni arra, hogy egymás sértése nélkül ki tudják mondani rejtett problémáikat, félelmeiket, igényeiket.

Sokszor a veszekedések állandósulása mögött a kapcsolat kiüresedése és az ezzel való szembenézés képtelensége áll. A veszekedések tartják életben a párkapcsolatot, ami nélkül szembesülnének azzal, hogy az egyikük számára sem kielégítő.

Ha azt érzi, hogy a mindennapos veszekedések ellenére sem tudnak megoldást találni problémáikra, forduljon bizalommal hozzánk segítségért. Egyetlen párnak sem jó, ha kapcsolatuk csupán a konfliktusokon alapul. Minden ember képes a harmonikus együttélésre, de sokszor nehéz megtalálni az addig vezető utat.

Amennyiben mindkét fél képes szembenézni saját kételyeikkel, tudnak nyitni a másik felé, elfogadóak tudnak maradni, és képesek bántás nélkül elmondani vágyaikat, félelmeiket párjuknak, úgy kapcsolatuk minőségileg egy új, magasabb szintre tud lépni. A párterápia ennek elérésében tud segítséget nyújtani.

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!