Munkahelyi lelki problémák

Életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. A munkahelyen ugyanúgy, ahogy a családban azok a kialakult viszonyulási minták határozzák meg a viselkedésünket, amelyek a személyes életünkben.

A munkahelyen megjelenő lelki problémák nagyon sok esetben olyan mélyebb gyökerekre vezethetők vissza, melyek kora gyerekkorunkban meghatározták a „tekintélyszemélyekhez (szülők) fűződő viszonyainkat.

Mindemellett a munkahelyünktől függ a megélhetésünk, ezért kiemelt jelentősége van a munkahelyi teljesítményünknek, stressz tűrő képességünknek, szakmai kompetencia érzésünknek, sikereinknek, kudarcainknak.

A munkahelyi lelki problémákat alapvetően két nagy csoportba sorolhatjuk:

  1. Munkahelyi stressz: ide tartozik a konfliktuskezelés, kommunikációs problémák, sikertelenség, teljesítmény problémák.
  2. Burn out.

A személyes, egyéni tanácsadás mellett kiemelném a tematikus, célorientált csoportjainkat, melyek a kommunikációs készségünk, asszertivitásunk, szociális kapcsolataink fejlesztésére szolgálnak.

Ajánlott csoportok: Pszichodráma csoport, asszertivitás tréning.

Jelentkezzen egyéni, vagy csoportos munkára, adjon esélyt magának, hogy eredményesebb, sikeresebb legyen nem csak magánéletében, hanem a munkájában is!

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!