Krízishelyzetek, válás, szakítás, betegség

A krízis külső és belső események hatására kialakult  kritikus állapot, amelyben a lelki egyensúly felborul. A krízisben lévő emberre a beszűkült világlátás, megváltozott időérzékelés, döntésképtelenség, érzelmi zaklatottság, állandó feszültségérzés, koncentráció hiánya, és a kilátástalanság, reménytelenség érzése jellemzi.

Ennek hátterében leggyakrabban válás, egy szeretett személy betegsége vagy elvesztése,váratlan munkanélküliség, súlyos betegség diagnózisa, bármely traumatizáló esemény, erőszakos cselekmények vagy kapcsolati konfliktus állhat.

Legfontosabb, hogy észrevegyük magunkon és szeretteinken, hogy nagy a baj, és segítségre van szükség!

A krízis szó görög eredetű, jelentése: fordulat. Változtasson a sorsán!

Tapasztalt pszichológusaink várják jelentkezését

Az önértékelés azt mutatja meg, milyen viszonyban állunk önmagunkkal. Megfelelő önértékelés esetén elégedettek, kiegyensúlyozottak, magabiztosak és sikeresek vagyunk. Ha azonban az önértékelésünkkel problémánk van, az komoly nehézséget jelent abban, hogy érvényesüljünk, megvalósítsuk önmagunkat, elérjük vágyainkat és kiteljesedett, boldog életet éljünk.

Az önértékelési zavarokkal küzdő emberre jellemző, hogy magányos, befolyásolható, depressziós, félénk, függőségi problémái lehetnek, és nem tud érvényesülni. Összességében boldogtalan, és háttérbe szorulva érzi magát.

A magunkról alkotott képünket rengeteg külső és belső tényező befolyásolja. Azonban tudatossággal képesek vagyunk újra értékesnek látni saját személyiségünket. Tehetünk azért, hogy újra értékesnek lássuk önmagunkat! Ebben ajánljuk föl segítségünket