Depresszió, Szorongás

Mai rohanó világunkban mindannyian megélünk hosszabb-rövidebb ideig olyan időszakokat, amikor testi-lelki egyensúlyunk felborul. Kiváltó okai általában munkahelyi, egzisztenciális, párkapcsolati problémák, váratlan betegség vagy veszteség, traumatikus, agresszív esemény áll.

Az erre adott válaszunk függ az érzelmi beállítódásunktól, gondolatainktól, az egész személyiségünktől. Ezek közül a leggyakoribb reakciók a szorongás, félelem, harag, agresszió, reményt vesztettség és a depresszió.

A tünetek okainak feltárása és megoldása, új alternatívák felkutatása lehetővé teszi, hogy újra örömmel és bizakodva nézhessen a jövőbe. Tekintettel arra, hogy ezek az állapotok akaraterővel nehezen győzhetők le, javasolt szakemberhez fordulni. Tapasztalt pszichológus kollégáink várják jelentkezését!

Depresszió :

A depresszió olyan hangulati betegség, melyben az örömre való képesség, a jövőbe vetett hit, remény érzése jelentősen csökken.

A depresszió felborítja lelki, érzelmi egyensúlyunkat, és a pesszimizmus, elhagyatottság, magány, kilátástalanság, boldogtalanságkínzó érzése tartja fogva lelkünket.

Az alaptünetek mellett gyakori az energiahiány, fáradékonyság, csökkent figyelem, önbizalom, önértékelés és jövőkép hiánya, bűnösség és értéktelenség érzés, étvágy, alvászavar, félelem, szorongás, örömtelenség és az öngyilkossági gondolatok megjelenése.

az életünkben megjelenő depressziós epizód akaraterővel ritkán küzdhető le, javasolt fenti tünetek megjelenése esetén külső segítséget igénybe venni.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, mert magára ismert a fenti jellemzésből, ne késlekedjen! A tünetek okainak feltárása, meghaladása, új alternatívák találása lehetővé teheti, hogy újra örömmel és bizakodva nézzen a jövőbe.