Mikor érdemes pszichológushoz fordulni?

Néhányunk életében eljön az a pillanat, amikor úgy érezzük, az általunk ismert problémamegoldó technikák már nem nyújtanak segítséget, amikor az ismert megküzdési stratégiáink csődöt mondanak, amikor zűrzavar, kilátástalanság, szenvedés, fájdalom, kétségbeesés, reménytelenség, depresszió érzése lesz úrrá lelkünkön.

Jól ismerjük ezt az érzést. Teljes, mély meggyőződéssel állítjuk, van kiút! Mindnyájan arra születtünk, hogy megvalósítsuk önmagunkat, az álmainkat, hogy megtaláljuk a választ kérdéseinkre, hogy fejlődjünk és teljességben, békességben, boldogságban éljünk magunkkal, és a világgal.

A pszichológusválasztás nem könnyű feladat, néhány fontos tanácsot szeretnék adni, ha szeretne jól dönteni:

  • Legfontosabb a szimpátia és a bizalom.
  • Azt kell, hogy érezze, hogy teljes mértékben, fenntartások nélkül, alanyi jogon fogadják el, és elkötelezetten kísérik belső folyamatainak feldolgozásában.
  • Éreznie kell a pszichológusból az empátiát, melegséget, megértést, együtt érzést.
  • A pszichológus felkészültsége, szakmai kompetenciái, terápiás módszerekben való jártassága, szakmai gyakorlata, pszichodiagnosztikai ismerete meghatározó.
  • Hallgasson megérzéseire, és ha úgy érzi első választása nem megfelelő, bátran képviselje magát, és keressen új terapeutát, amíg megtalálja az Önnek legideálisabbat.
  • Fontos, hogy a pszichológus rendelkezzen önismerettel, ne csak a tankönyvekből ismerje a terápia módszerét, legyen személyes tapasztalata, milyen a kliens székében ülni.

Ha úgy érzi, szeretné megtapasztalni, milyen érzés, amikor elkötelezetten kísérik, amikor kizárólag az Ön lelkének gyógyítása a cél, jelentkezzen, adja meg magának a változás lehetőségét!

  

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!