Egyéni pszichológiai tanácsadás

Milyen esetekben javasolt az egyéni terápia

Egyéni pszichológiai tanácsadásra azok az emberek jelentkeznek, akik igényesek életük és kapcsolataik minőségére, és felismerik, hogy aktuális élethelyzetük megoldásában szükségük van egy külső, feltétel nélkül elfogadó, empatikus, támogató, szakmai segítségre. Akik felelősséget éreznek sorsuk alakításáért, és rendelkeznek azzal a belátással, hogy önismeretük fejlesztésével, belső erőforrásaik aktivizálásával, képesek megoldani a problémáikat. Akik elég bátrak ahhoz, hogy szembenézzenek a problémáikkal, félelmeikkel, és meghaladják őket.

Egyéni pszichológiai tanácsadás terápiás szerződés keretében valósul meg, melyet minden esetben megelőz egy személyes megbeszélés, melyen az összes terápiával kapcsolatosan felmerülő kérdés megválaszolásra kerül.

A terápiás szerződést a kliens és terapeuta egymással kölcsönösen megállapodva, szóban kötik meg.  Célja, hogy tájékozódást nyújtson, tartson, védjen, biztonságot, kiszámíthatóságot adjon.

Mit tartalmaz a terápiás szerződés

  • A terápia célját, várható időtartamát.
  • A kliens tennivalóit, munkamódját, előfordulnak otthon teljesítendő feladatok.
  • A terapeuta tennivalóit, munkamódját.
  • A terápia formai jellegzetességeit, munkamódszerét (dinamikusan orientált, módosult tudatállapotú technika stb.).
  • A terápia körülményeit: helyszín, gyakoriság-általában heti egy alkalom, ülések száma.
  • Kiegészítő megállapodásokat: időpont lemondása, fizetés, kimaradás.
  • Orvosi titoktartás kötelezi a pszichológust: minden, ami a rendelőben elhangzik szigorúan bizalmas információ.

Ha úgy érzi, szeretné megtapasztalni, milyen érzés, amikor elkötelezetten kísérik, amikor kizárólag az Ön lelkének gyógyítása a cél, jelentkezzen, adja meg magának a gyógyulás lehetőségét.

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!