Családállítás

A Hellinger – féle családállítás.

Személyes életünket meghatározza a saját családunk egyedi családi rendszerében működő családenergiák összessége.

Saját családunk és a családunkban működő kötelékek egy olyan energetikai rendszert képeznek, melyek jelentős hatást gyakorolnak életünkre.

A család hathat ránk gyógyítóan, és sajnos nem csak jótékonyan.

Több generáción át visszanyúló gyökereink, melyek a személyiségünkre hatnak, tudattalanul is befolyásolják viselkedésünket és érzelmi világunkat egyaránt.

Felmenőinkkel, őseinkkel láthatatlan összekötő energiamező köt bennünket össze.

Ennek következtében öntudatlanul is átvehetünk nehéz sorsokat és életfeladatokat.

Hogyan képzeljünk el egy családállítást?

A családállítás számos elemét tekintve egy rögtönzött színházi előadásra, performance-ra hasonlít leginkább.

A csoportban jelenlévő tagok közül kiválasztjuk azokat az embereket, akik az adott családtagunkat megjelenítik. Miután kiválasztottuk őket, elhelyezzük őket a színpadon, vagyis megtaláljuk a helyüket a családenergetikai térben.

Ezt követően a családtagjainknak kiválasztott csoporttársaink önkéntelenül is megjelenítik a valódi családi helyzeteinket és viszonyainkat a családban, mindezt a vezető segítségével teszik.

A családállítás egyik legnagyobb és legfontosabb értéke, hogy a résztvevők képesek felismerni azokat a családi rendszereket, elakadásokat, megoldatlanságokat, átvett felelősségi köröket, terheket, amelyek befolyásolják, irányítják az életüket, egészségüket, karrierjüket, családi és párkapcsolataikat.

Annak köszönhetően, hogy felismerjük a családból eredő dinamikáinkat, és vállaljuk a felelősséget a tetteinkért, rálelhetünk az erőre, a szeretetre, a kötődésre és saját magunknak biztonságot adó belső rendre, mely új erőt adhat életünkhöz.

                                                                                                                                                                                              A képen: Breit Hellinger, a módszer atyja

Bármilyen családból származunk, gyökereinken változtatni nem tudunk, de az összefüggések felismerésével, a saját belső rendünk megvalósításával elérhetjük hogy szabadon áramolhat bennünk mindaz az erő és szeretet ami a családunkból árad felénk.

A családállítás során módunk van különféle beavatkozásokra is, mellyel elősegítjük a családi energia-rendszer harmóniájának helyreállítását, a mostani élethelyzetből fakadó vagy évek óta húzódó traumák gyökerének felkutatását és oldását.

Ezen csoportos módszer segítségével gyógyíthatunk-oldhatunk sok betegséget, feszültséget, depressziót, szorongást.

Javíthatunk párkapcsolati problémáinkon, oldhatunk munkahelyi nehézségeinken, erősíthetjük önbizalmunkat. Kereshetünk családból fakadó erőforrásokat és más megoldási lehetőségeket is, hogy az életnehézségeinket könnyebben meg tudjuk oldani.

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!