Body work

A bodywork egy testtudatosságon alapuló terápiás technika.

Lényege, hogy olyan mély szintekhez juthatunk közelebb, ahol érzelmeinket még vagy már nem tudjuk szavakkal kifejezni, mert a tudattalanban raktározódtak el, vagyis kerültek elfojtásra és jelentős hatást gyakorolnak életünkre.

A bodywork módszere abból indul ki, hogy minden élmény elraktározódik a sejtjeinkben, izmainkban, idegrendszerünkben és az elfojtott érzelmek blokkokat képeznek a testünk bizonyos pontjain, melyek hosszú távon akár különböző betegségek kialakulásához is vezethetnek.

A bodywork-kel ezeket a blokkokat lehet felszínre hozni, és feloldani.

A bodywork egy olyan önismereti munkamódszer, ami alapvetően a testtel dolgozik, abból indul ki, de a testet, a lelket és a tudatot egységként tekinti, hiszen ezek egymás elválaszthatatlan részei, és kölcsönösen hatnak egymásra.

A bodywork hozzásegít a rejtett, vagy korai elakadások felszínre hozásához.

Olyan szintekhez férünk hozzá, ahol a szavaknál bölcsebbnek bizonyul a testbe zárt tudattalan, és mozgósításával a saját testünk nyelvén születhetnek új érzelmi, és viselkedéses megoldások.

Testünk, mozdulataink segítségével ráláthatunk elfojtott érzelmeinkre, elakadásainkra, különböző problematikánkra és a módszer segítségével tudatosíthatjuk, feloldhatjuk elfojtásainkat, mely eredményeképpen felszabadultságot, lelki sérüléseink gyógyulását, feltöltődést élhetünk meg, vagyis közelebb kerülhetünk önmagunkhoz.

A bodywork csoportokban általában a zene segítségével segítünk feléleszteni, újraélni, felszabadítani a testünkbe zárt érzelmeket.

A különféle zenék más-más érzelmeket váltanak ki belőlünk, és emberenként is változhat, kit hova repítenek az adott dallamok. A bodywork alatt úgy mozdulunk a zenére, ahogyan az leginkább fakad a belső lényünkből.

A bodywork abban is hatékony, hogy segítségével kiléphetünk a megszokott, de bennünket hátráltató viselkedéses mintákból, elengedhetjük azokat az érzelmi reakciókat, amik nehezítik az életünket, és új, számunkra kielégítőbb, örömtelibb mintákat építhetünk a helyükre.

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!