A pszichodráma meghatározása

A pszichodráma

Mottó: „Mindenki maga irányítja a sorsát, mi magunknak kell megteremtenünk a boldogságunk okait, csak mi tartozunk ezért felelősséggel, senki más.” XIV. Dalai Láma.

Számomra a pszichodráma az emberek bátorítása arra, hogy többek, szabadabbak, boldogabbak legyenek, mint ahogyan azt a hétköznapokban megélik.

A pszichodráma a szeretet, a feltétel nélküli elfogadás, és empátia mindent átható erejét hangsúlyozza, ezáltal megadja az embereknek, hogy mélyebben tudjanak kapcsolódni egymáshoz, és a létezés nagyobb Egészéhez.

A pszichodráma csoportos önismereti-önfejlesztő pszichoterápiás módszer, mely a szeretet, a művészi kreativitás, motiváció, kogníció, alkotás, játékosság, és spontaneitás, finom selymével átszőve enyhíti a lélek gyógyításának olykor fájdalmas beavatkozásait.

A pszichodráma lehetővé teszi, hogy bármely életeseményt, múltban gyökerező problémát, emberi szerepek minden aspektusát, vagy képzeletbeli történést, álmot, vagyis a lélek valós tartalmát, mély, belső folyamatait, játékban fejezzünk ki, és meghaladjunk.

A pszichodramatikus terápia lehetőséget nyújt a problémák felvállalására, meghaladására, új működési formák kifejlesztésére és a gyógyulásra.

Az önismereti munka hatékonyságát nagymértékben megnöveli a csoportban való részvétel, a csoport elfogadása és szeretete. A csoport tagjai hasonló problémákkal küzdenek, megoszthatják egymással érzéseiket, és megtapasztalják, hogy nincsenek egyedül problémáikkal.

Ez az út vezet a kiteljesedéshez, szabadsághoz, és a spiritualitás magaslatai felé.

A pszichodráma célja, hogy megtaláljuk önmagunkat, helyünket a világban, és ezáltal rendíthetetlenné és szabaddá váljunk.

Szívünk a törés helyén is megerősödhet.” J. Kornfield

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!