Férfi szerepet erősítő csoport

„Csak ott vagyok gyöngéd, ahol tudják, hogy nem vagyok gyönge”. (Karinthy Frigyes)

Már Karinthy Frigyes is így elmélkedett:”.. mondj le az örömről, mondj le a boldogságról, mondj le a szerelemről, a nőről, légy erős - ezt így fejezi ki: "légy férfi!"

A férfiakkal szembeni elvárások sora hosszú, ezeket az elvárásokat neveltetésünk és a társadalom is megfogalmazza felénk:” egy férfi nem sír, nem lehet gyenge, mindig erősnek kell lennie, nem fejezheti ki az érzéseit, stb.”

Csak sajnos ezeknek az elvárásoknak való megfelelés sokszor komoly, elsősorban: stressz, szexuális, párkapcsolati, munkahelyi, kiégéssel kapcsolatos, és egészségügyi problémák kialakulásához vezet.

A férfiak másként, feladatokra koncentrálva, azokat megvalósítva látják a világot, és e szerint élik az életüket. Férfivá válni szükséges, és ehhez nagyon sok készség, képesség, erő kifejlesztésére van szükség.

Mai világunkban a férfi és női szerepek jelentős változáson mennek keresztül. Nehéz ezekhez alkalmazkodni mind a két nem számára.
Legfontosabb, hogy megtaláljuk saját belső férfierőnket, egyensúlyunkat és ezt merjük felvállalni, megmutatni, és e szerint élni.

Csoportjainkon kiemelt szerepet kap a belső férfi-erőforrásaink megtalálása, és az érzelmek megfelelő kifejezési módjának fejlesztése.

Merjen FÉRFI lenni, vállalva erejét és gyengédségre, szeretetre irányuló vágyát, megszilárdítva ezzel belső egyensúlyát!

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!