Érzelemkifejezést fejlesztő csoportok

Minden ember alapvető szükséglete az érzelmi biztonság.
Ez egy olyan állapot, amikor úgy érezzük, szeretet adunk és kapunk, ahol a határainkat, igényeinket, vágyainkat ki tudjuk fejezni és az viszonzásra talál.
Tapasztalatunk szerint a hozzánk fordulók szinte kivétel nélkül azzal a problémával küzdenek, hogy emberi kapcsolataikban valamilyen módon érzelmi hiányt élnek meg, vagy képtelenek megfelelően képviselni saját igényeiket, vágyaikat, érdekeiket.

Csoportjainkon lehetőségünk nyílik megtanulni, hogyan képviseljük hatékonyan az érdekeinket, hogyan fejezzük ki érzésinket és erősödhetünk férfi és női szerepeinkben is egyaránt.

Intimitás csoportunkban megtanuljuk az érzelemkifejezés módját és képessé válunk kifejezni érzéseinket. Az intimitás két ember közötti meleg, meghitt, szeretetteljes, nyitott kapcsolódási mód, amelyben biztonsággal vagyunk képesek feltárni érzelmeinket, gondolatainkat, vágyainkat, legféltettebb dolgainkat. Ez vonatkozik a saját megnyilvánulásainkra, és a másik személy önfeltárulkozását is képesek vagyunk megértéssel és szeretettel fogadni.

Asszertivitás csoportunkban megtanuljuk képviselni saját érdekeinket, és azt, hogyan húzhatjuk meg a biztonságos határainkat.
A megvalósítás eszköze a kommunikáció. Úgy tudjuk elérni céljainkat, érvényesíteni elgondolásainkat, megvédeni jogainkat, hogy megfelelő közlést teszünk a rendelkezésünkre álló tényekről, gondolatokról, érzéseinkről, szándékainkról.

Az asszertív viselkedés jellemzői: önkifejező, tekintettel van mások jogaira, őszinte, egyenes és közvetlen, ügyel a saját és a kapcsolat igényeire, konkrét helyzetre, személyre, célra irányul, szociálisan elfogadható, tanult, nem veleszületett viselkedési mód.

Férfi és női szerepeinket erősítő, fejlesztő csoportjainkon lehetőségünk van saját eszköztárunk fejlesztésére, hogy örömtelien, elégedettséggel tudjuk megélni saját nemünkhöz való tartozásunkat.

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!