Családdal kapcsolatos csoportterápiák

A párkapcsolattal, családdal összefüggő problémák megoldásában a pár- és családterápia mellett a csoportos terápiák is hatékonyak lehetnek abban az esetben, ha a partner, vagy a család többi tagja nem vállalja a terápiát.

A csoportterápiák olyan kis létszámú (6-10 fős) tematikus önsegítő csoportok, amelynek vezetést nagy családterápiás tapasztalattal rendelkező szakemberek vállalják. A csoport vezetői az üléseknek tematikus felépítését dolgozzák ki, amelyek az adott problémakör több szemszögből való megvilágítását, értelmezését teszi lehetővé.
A csoportterápiák jellemzően 8-12 alkalmat
Mindegyik ülésen egy-egy szempont kerül középpontba, az egyéni-csoportos feladatok, beszélgetések ehhez kapcsolódnak.

A csoportterápiák az alábbi témakörben kerülnek megszervezésre:

Az egyéni megoldások segítése mellett a csoportterápiák elvitathatatlan előnye még az, hogy a csoport tagjai hasonló nehézségekkel küzdenek, így a közösség megértő, megtartó ereje is segít a nehézségek feldolgozásában. A csoporttársak próbálkozásaik, sikereik és kudarcaik addig nem létező lehetőségeket nyithatnak meg a probléma megoldásában.

Ha úgy érzi családi, szülői, vagy párkapcsolati nehézségeivel egyedül van és szeretne megoldásukban előre lépni, forduljon hozzánk bizalommal.

Szeretettel várjuk jelentkezését!

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!