Mit várhatunk a párterápiától?

Mit várhatunk a párterápiától?Röviden fogalmazva a párkapcsolat harmonikusabbá, mindkét fél számára kielégítőbbé válását az egymáshoz való viszonyuknak megváltozása által.

Az általunk képviselt családterápiás irányzat az egyénekben meglévő hiedelmek felszínre hozását és azok megváltoztatását tűzi ki célul. Ilyen belső hiedelmek mindenkiben vannak, és korábbi párkapcsolataink, családi tapasztalataink, félelmeink hozzák létre. Arra vonatkoznak, hogy miképpen kellene működnie egy ideális párkapcsolatnak. Rendszerint ezek nem kimondottak, rejtve maradnak, mégis hatással vannak arra, ahogyan a pár egyik tagja értelmezi társa viselkedését, gondolatait.

A terápia során a pár működését meghatározó hiedelmek feltárása és tudatosítása által segíti a pár tagjait abban, hogy jobban megértsék egymást, és képesek legyenek változtatni saját hozzáállásukon, viselkedésükön. Ez minden esetben növeli a pár egységét, összetartozását, és rugalmasságát.

A párterápiás változás gyorsaságát sok tényező befolyásolja: az egyének motiváltsága, a pár ritmusa, a probléma nehézsége, a terápia és a változás iránti elkötelezettségük. Éppen ezért minden terápia egyedi, ahogy minden párkapcsolat is.

Mivel a párterápia az „itt és most”-ban történő eseményekkel dolgozik elsősorban, ezért fontos az apró, kis változások értékelése, tudatosítása. Ez adja az erőt és a hitet ahhoz, hogy a nagyobb párkapcsolati problémák megoldására is képes legyen a pár. Ezért elsőként kis változások várhatóak, a kapcsolatot alapjaiban meghatározó konfliktusok csak később és lassabban változnak meg.

Amennyiben úgy érzi párkapcsolati problémáinak megoldásához szükség lenne külső szakmai segítségre, forduljon hozzánk bizalommal és kérjen időpontot most! Minden pár képes a harmonikus és kielégítő párkapcsolatra, Ön se mondjon le róla. Bizalommal várjuk jelentkezését.

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!