Mit várhatunk a családterápiától?

Mit várhatunk a családterápiától?Röviden és tömören: a családtagok egymáshoz való viszonyának megváltozását úgy, hogy a család mindenki számára kielégítőbb, harmonikusabb együttélést jelentsen.

Az általunk képviselt családterápiás irányzat a családtagok belső hiedelmeit próbálja felszínre hozni és azokban változásokat elérni. Minden embernek vannak tudatos, vagy tudattalan hiedelmei azt illetően, hogyan kell egy ideális családnak működnie. Ezeket legtöbbször a saját családjuktól kapják nem tudatos módon, vagy élettapasztalataikból szűrik le. Legtöbbször ki nem mondott vélekedések ezek, amelyek ugyanakkor meghatározzák a családtagok egymással való viselkedését.

A terápia során a család működését meghatározó hiedelmek feltárása, tudatosítása és a problémát okozó(k) megváltoztatása a cél. Ez minden esetben növeli a család egységét, összetartását és a családtagok rugalmasságát.

A családterápiás változás gyorsaságát részben az egyének motiváltsága, részben az család egyedi ritmusa, és a terápiák 2 heti rendszeressége határozza meg. Éppen ezért minden terápia egyedi, ahogy minden család is.

Minden család képes arra, hogy kiegyensúlyozottan működjön, Önnek sem kell lemondania arról, hogy boldog, harmonikus családi életet éljen!

Amennyiben úgy érzi ennek eléréséhez szükség lenne külső szakmai segítségre, bizalommal forduljon hozzánk és jelentkezzen be most!

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!