Kinek ajánlott a családterápia?

Kinek ajánlott a családterápia?Röviden mindenkinek, nincs családterápiáról kizáró ok. Minden olyan esetben ajánlott a családterápia, amikor a probléma úgy tűnik, a személyek együttműködéséből adódik.

A családterápia rendszerszemléleten alapul, mely szerint az emberek kölcsönösen hatással vannak egymásra. Ezért ha valamelyik családtagnak változik a viszonya/viselkedése, akkor az összes olyan családtagnak is változni fog, aki vele kapcsolatban áll.

A családterápia nem egy adott családtag egyéni problémáira, azok okaira fókuszál elsődlegesen, hanem a családtagok közötti viszonyokra, az egymással való viselkedésre. Természetesen gyakran előfordul, hogy valakinek a viselkedése akkor válik érthetővé, ha annak okait feltárjuk, de ezt csak olyan mélységig, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a többi családtag megértse.

Egy másik fontos dolog, hogy a családterápia az „itt és most”-tal foglalkozik. Elsődleges célja az, hogy a terápiát elkezdő családok a jövőben hatékonyabban és kiegyensúlyozottabban működjenek. Éppen ezért elsődlegesen nem a múltbeli sérelmek feldolgozására, hanem a jelenben megvalósítható pozitív változásokra összpontosít. A család aktuális történései vannak a középpontban és a bennük létrejövő pozitív változásokat emeli ki, ami a jövőbeli működésre van kihatással.

Minden család képes arra, hogy kiegyensúlyozottan működjön, Önnek sem kell lemondania a boldog, harmonikus családi életről!

Amennyiben úgy érzi ennek eléréséhez szükség lenne külső szakmai segítségre, bizalommal forduljon hozzánk és jelentkezzen be most!

 

Hívjon bennünket, ha készen áll a változásra!